ТРИБУНА

Папата благослови гей-браковете

Папа Франциск е благосклонен хомосексуалистите да сключват цивилни граждански бракове – гръмнаха днес следобед медиите из Апенините. Удивлението на пишещото братство, свещенослужителите и миряните е огромно, тъй като Светият отец е първият възкачил се на престола на Свети Петър негов наследник, който на практика благославя гей-венчавките.

Според вещите по ватиканските проблеми наблюдатели обаче ръката на Франциск отдавна е била на кормилото за завоя на 180 градуса от досегашната политика на Светия престол по въпроса за узаконяването на съжителството на хомосексуалистите. Като към този завой напоследък го били подтиквали в лични разговори и в изявления не един и двама висши прелати, начело с влиятелните кардинали Валтер Каспер, Гуалтиеро Басети и Марчело Семераро.

„Това, което трябва да направим, е един закон за цивилните граждански бракове между хомосексуалисти. По този начин те ще бъдат правно защитени. Аз винаги съм защищавал тази позиция!“ Думите са на папа Бергольо и те звучат от представения в сряда на кинофестивала в Рим документлен филм „Франциск“ на американския режисьор от руски произход Евгени Афинеевски. „Хомосексуалистите имат право на семейство!“ – изтъква Светият отец и натъртва още в лентата: „Те са деца на бога и притежават изконното право да създадат фамилия и никой не трябва да бъде изхвърлен зад борда или да бъде нещастен поради тази причина!“

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top