ТРИБУНА

Борисов разкри откъде може да е дошъл COVID-19 у нас

Искаме хората да са спокойни и да видят, че максимално се опитваме да ограничим вируса, заяви премиерът

Събирането днес е, за да облечем в решения мерките, които взимаме. Искаме хората да са спокойни и да видят, че максимално се опитваме да ограничим вируса. Това заяви след извънредно заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов.

„За съжаление след Китай и Италия вече е точка. И в Гърция са много пациентите. Разчитаме, че нулевия пациент е дошъл от Гърция“, добави той.

„Всички държави вече дадоха заповеди за забрана на износ на медицински санитарни материали. Ние имаме около 4000 новоплатени теста, плюс близо 3000 в наличност – считаме, че са абсолютно достатъчни. Ако се стигне до момент, в който да се изразходят всички тестове, то ще стигнем до епидемия, когато вече не е нужно да използваме такова нещо“, каза той.

„Има планирани мероприятия, ние сега ще ги отменим със заповед. Хората трябва да разберат, че сега не трябва да се събират. Трябва самодисциплина и да си помогнем сами. Големите вериги магазини имат достатъчно продукти за много време напред“, каза Борисов.

„Призовавам сънародниците ни да покажем, че сме дисциплинирана нация, че нищо не ни плаши и че със съвместни усилия ще преборим и тази криза. Важно е да сме единни. На макс трябва да работи индустрията, за да защитим населението“, каза той. 

Blitz.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top