ТРИБУНА

Борисов: ПП-ДБ от месеци води война срещу Стоянов, защото не се съгласи да безчинстват на изборите

Това заяви лидерът на ГЕРБ в кулоарите на парламента

Съгласен съм с Кирил Петков – няма ли политически лица, не може да се търси политическа отговорност. Когато управлявахме и имахме подобен проблем, тогава сменяхме министри, сменяхме главни секретари, защото носехме политическата отговорност. Сега тези назначения са експерти, те си бяха там. Назначавани са от ПП, а не от ГЕРБ. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод спора за назначението на вътрешния министър Калин Стоянов, пише Нова тв. По думите му от ПП-ДБ от няколко месеца са започнали война срещу силовия министър, „защото той не се съгласи да безчинстват по време на изборите”.

Борисов коментира и полицейското насилие по време на протеста на футболните фенове. „Тези, които са били невинни хора ще си понесат отговорността, разбира се. Веднъж завинаги трябва да разберат, че когато е паднал човек, слагат белезници и се кара в Районното. Не се продължава да се бие и да се рита. Това не е чест на пагона”, категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов отбеляза още, че правителството е „сглобено” от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, така че неуспешният втори вот на недоверие е победа и за двете партии, както и за подкрепящите правителството. „Истинската драма ще дойде на ротацията, защото декември месец имаме две много важни дати – 6 и 15 – за промяната на Конституцията. Това задължително ще ни държи нас дотогава. Ако с колегите не намерим сили да произвеждаме добри новини, ако продължи практиката да се търсят скандали, а не обединяващи ни теми, то най-доброто е тогава да се разпадне тази сглобка и да се отиде на нови преговори и нови избори”, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Според него няма как спечелилата изборите партия да няма нито един министър в кабинета, с изключение на външния. Това, обаче, нямало как да продължи и след ротацията на премиерите.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top