ТРИБУНА

Истерик и схемаджия е на път да изхвърли BILLA от българския пазар

Тежък истерик и непоправим схемаджия е напът, чрез действията и бездействията си, буквално да заличи веригата BILLA от българския пазар. За това алармираха пред медията ни служители от хранителната верига, които са ужасени от безумията и наглостта на сравнително новия главен оперативен директор Валтер Волф.

Волф заема въпросната позицията от 1 май 2023 година, като само за 11 месеца успя да вкара в тежък хаос австрийската компания, а служителите да напускат масово, иначе престижната фирма.

Нека припомним, че историята на BILLA датира още от средата на XX век, като всичко започва през декември 1953-та година, когато тридесет и шест годишният пианист Карл Влашек открива във Виена своя първи парфюмериен магазин. Само на 40 кв. метра площ там се предлагат маркови продукти на ниски цени.

През 1960-та година търговската верига на Карл Влашек обхваща вече 45 филиала, в които се предлагат и хранителни стоки. Една година по-късно предприятието получава името BILLA, съкращение от немското Billiger Laden (евтин магазин) и преминава към революционната за времето си система на самообслужване.
Шест години по-късно, през 1966 година, BILLA вече има над 100 филиала и започва да предлага в асортимента си пресни продукти като мляко, сирене, месо, колбаси, плодове и зеленчуци. Бурният растеж налага през 1977 година фирмата да се пререгистрира като акционерно дружество.

Чрез основаното през 1990 година дружество Евро Билла, компанията започва експанзия в Централна и Източна Европа, в частност и в България.

“Днес в България цялата тази история няма никакво значение, защото компанията е буквално на колене”, разказва пред медията ни висш управленски служител от веригата помолил за анонимност.

“Откакто преди година от “Кауфланд” при нас дойде настоящия главен оперативен директор Валтер Волф всичко се обърна с главата надолу. Крещи на служителите, като много от тях вече напуснаха, а проблемът с доставките по различните филиали и магазин е повече от трагичен”, възмущава се източникът ни.

Медията ни направи своя проверка в няколко столични магазина на BILLA, като без съмнение установихме, че думите на нашия агент напълно отговарят на истината. В магазина на BILLA в “Сити център”, например, много от рафтовете са напълно празни, като липсват дори най-основни продукти.

По думите на нашия информатор това било директно следствие от слабата работа на Волф.

“Той е пълен истерик! Обижда хората и затова те напускат. На някои от жените пък си позволява да прави сексуални намеци, което пък от своя страна е напълно недопустимо”, потресено разказва служителят на BILLA.

Според него, въпреки, че официално Волф има над 15-годишен опит в сферата на търговията с бързооборотни стоки и е заемал множество управленски позиции на различни пазари както в България, така и в Европа, човекът е крайно неграмотен и некомпетентен.

“Искрено се надявам, че от централата в Австрия ще вземат спешни мерки, защото ако не го направят обричат много милионна инвестиция на тежък провал!”

Според наша информация босът на BILLA прибирал скандална заплата в размер на цели 90 бона месечно! Шофирал служебен автомобил на стойност над 300 000 лв и ползвал служителките от администрацията като лична собственост и харем.

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА ВАЛТЕР ВОЛФ С КОНТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ НА БЪРЗООБОРОТНИ СТОКИ!

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top