ДНЕС

Без резултат от издирването на майката и 8-месечното бебе

Все още няма резултат от издирването на 31-годишната майка и 8-месечното й бебе, изчезнали във водите на река Дунав край Силистра. Инцидентът стана в събота към 20,30 часа в района на Дунавския парк. Тогава случаен минувач спаси от удавяне 7-годишния син на жената.

„Уведомили сме румънските гранични власти, дали сме описание, но до момента нямаме обаждане от колегите“, каза  директорът на Гранична полиция – Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Катер на българските гранични власти продължава да обикаля района. Патрул на бреговата охрана също извършва обход.

Какво точно се е случило, разказало спасеното дете. То обяснило, че са навлезли във водите на Дунав заедно с майка си и сестричката си. Момченцето успяло да се задържи на някакви клони и започнало да вика, което привлякло вниманието на 56-годишен гражданин, разхождащ се по това време в парка. Мъжът навлязъл във водите и достигнал до детето, а друг човек помогнал двамата да излязат на брега.

Издирваната жена е Айшегюл В. и е от село Правда, община Дулово. В селото не са чували тя да е имала някакви психически проблеми. Хората разказват, че след като се омъжила, отишла да живее при мъжа си в село Руйно, а след това семейството си купило къща в Дулово. Мъжът ходел да работи в Германия.

Една от версиите за случилото се е, че инцидентът не е нещастен случай, а самоубийство. Спасеното момченце е в добро състояние.

Запознати коментират, че при високи води на Дунав, каквито има в момента, се получавало завихряне и било твърде вероятно телата на майката и бебето да изплуват до румънския бряг. При други случаи на удавяне на същото това място и при високи нива откривали телата при отсрещния бряг.

 

/Монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top