РАЗСЛЕДВАНЕ

Порожанов: Не е лесна проверката на всички къщи за гости

Моят син не е бил в одитни екипи на европейски земеделски фондове и по нито един финансиран с фондове от ЕС проект не е участвал. Това заяви Румен Порожанов, министър на земеделието, в сутрешния блок на Нова тв.

Още в края на 2017 г. е съобщено за 22 къщи, които не се използват по предназначение. Фонд “Земеделие” си е свършил работата с проверките, 2016 г. бяха качени всички къщи за гости в сайта на фонда. 62 къщи са с констатация за неизпълняване на цялостния бизнес план, към 2018 г, заяви Порожанов.

В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предназначение на къщите за гости, каза министърът.

Има ясни изисквания, че при неизползване по съответния ред, средствата се възстановяват, каза той. Програмата е одобрена 2008 г. първите приеми и наредби са стартирани веднага. Разплащателна агенция много стриктно е изпълнявала процедурите. За всеки един сигнал веднага се е образувала проверка, каза Порожанов. Проблемът е неизползването по предназначение на къщите за гости, финансирани в европари, каза той.

Не е лесна проверката на всички къщи за гости, ще отнеме 2 или 3 месеца, смята Порожанов. Няма липса на контрол, категоричен е той.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top