ДНЕС

Грък опита да прекара нелегален мигрант през Кулата

Грък опита да вкара в България иракчанин без документи през ГКПП Кулата-Промахон, скривайки го в багажника на автомобила си „Форд“.

Това е станало към 22 часа снощи. След зрелищен екшън замисъла на гръка беше осуетен от дежурната смяна български гранични полицаи, съобщи говорителят на ГД „Гранична полиция“ Лора Любенова.На съвместния граничен пункт „Кулата – Промахон“ пристигнал за влизане в България лек автомобил „Форд“ с гръцка регистрация. Той бил управляван от 51-годишен грък.

След проверката на документа за самоличност, българският граничен полицай, работещ на входящото трасе за леки автомобили, разпоредил на водача да слезе и да отвори багажника за извършване на физическа проверка. В този момент шофьорът потеглил с автомобила, опитвайки се да осуети проверката.

Колата се насочила  към гръцкия магазин, намиращ се след ГКПП „Промахон“, последвана от трима български гранични полицаи. На паркинга пред магазина гъркът спрял и понечил да отвори багажника  на автомобила. В този момент пристигналите гранични полицаи установили, че в багажника лежал мъж свит на кълбо.Оказал се  без документи за самоличност и заявил, че е иракчанин.Гръцкият шофьор и нелегалният мигрант са задържани и предадени на гръцките полицейски власти.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top