ТРИБУНА

Липса на достатъчно средства вади България от Евровизия

ен, след като стана ясно, че тази година България няма да излъчи представител за песенния конкурс Евровизия, от БНТ потвърдиха спекулациите, че финансови причини стоят в основата на решението.

То е част от мерките, които ръководството на телевизията предприе за оптимизиране на публичните разходи.

През последните две години БНТ организира българското представяне в международния конкурс с подкрепата на партньори – продуцентски компании или професионални екипи, които участваха и във финансирането. Независимо от това, разходите за подготовката на българския участник, създаването и продуцирането на песен, сценичното представяне, производството на телевизионен клип и включване в събитията от програмата на конкурса, значително надхвърлят разумните разходи, които обществената телевизия би могла да си позволи. Освен преките разноски за подготовка на съответния представител, държавите – участнички си поделят и част от разходите за самото провеждане на конкурса, които тази година са в размер на 5 300 000 евро“, гласи официалното изявление от националната ни телевизия.

Все още не е ясно дали България излиза завинаги от формата или родният конкурс ще си даде кратка почивка, както и за какъв срок ще е тя.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top