РАЗСЛЕДВАНЕ

Заради селфи! Млад мъж загина след падане в Еменския каньон

 

Млад мъж загина след като падна от скали в каньона край великотърновското село Емен.

Според неофициална информация мъжът е на 27 години и е от Бургас. Той бил на екскурзия с група приятели в района и решил да си направи селфи на ръба на скалите. Внезапно обаче се подхлъзнал, изгубил равновесие и полетял в бездната от над 40 метра височина. Смразени от ужас приятелите му незабавно се обадили на тел. 112. Когато спешните медици пристигнали обаче, те могли само да констатират смъртта на мъжа, който бил целият потрошен от падането.

Еменският каньон известен още като Неговански, по името на река Негованка, която минава през него, е едно от най-красивите, но същевременно и най-опасни места в търновско. Той е с обща дължина малко над 5 метра. Склоновете му са скалисти, много стръмни, като на места достигат над 50-60 метра височина. Хора от района от години настояват бреговете на каньона да бъдат оградени и безопасни, но до момента това все още не се е случило.

Случаят със загиналия млад мъж е първият с фатален край, но до този момент през последните години има няколко случаи, в които едва не се стига до смъртни случаи. Последният такъв случай е от 30 юни тази година, когато израелско семейство с две деца на – 4 и 15 години, при проливен дъжд се заклещили между скалите и не могли да се измъкнат сами. След като подали сигнал на тел. 112, чужденците били спасени от дошлите пожарникари.

 

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top