ДНЕС

Международна телевизия избра България за победител на Евровизия 2020

България е победителят на Евровизия 2020. Това е изводът, до който достигна международната телевизия Out TV, която проведе свое алтернативно на песенния конкурс състезание. То е определяно като едно от най-представителните и мащабни допитвания, провеждани от различни медии, след като стана ясно, че Евровизия няма да се проведе тази година.

В него участие взеха, както зрители, така и професионално жури. А Tears Getting Sober на Виктория Георгиева триумфира като големият победител.

Out TV е базирана в Нидерландия, която тази година щеше да бъде домакин на Евровизия, но се гледа още в САЩ, Канада, Испания, Полша, Белгия, Швеция и Израел.

Много съм радостна, че песента, с която трябваше да представя България на Евровизия 2020 Tears Getting Sober беше толкова високо оценена от международните зрители.

Смятам, че най-важното за една песен е да намери своята аудитория. Всеки човек изживява различни неща и има различно отношение към музиката. Затова аз приех Евровизия не като състезание, а по-скоро като начин да се свържа с хора, които споделят същите емоции и преживявания“, откровена е Виктория.

На 16 май Българската национална телевизия ще излъчи специалното шоу, готвено от Европейския съюз за радио и телевизия, което ще премине под надслова Europe Shine a Light. Старт на предаването ще бъде даден в 22 ч. Телевизионната програма няма да има конкурсен формат и ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020. Българският представител на Евровизия Виктория също ще бъде част от шоуто. Тя ще запише видео послание за милионите фенове на конкурса в цял свят, а песента на България Tears Getting Sober ще прозвучи в ефира на националните телевизии и радиа в цяла Европа и Австралия.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top