РАЗСЛЕДВАНЕ

Съдът: Суданецът е ръмжал срещу Сидерова, но това не е хулиганство

Висшият съдебен съвет (ВСС) час по-скоро да защити авторитета на съда и да не оставя без отговор атаките, с които се прави опит да се окаже влияние върху правосъдието.

Това настояват от най-голямата съсловна организация – Съюза на съдиите в България.

Те подкрепят колегите си от Софийския районен съд, които в понеделник се обявиха срещу това, че съдия Николай Василев, който оправда суданеца Мажди Гандур за нападение срещу жената на Волен Сидеров – Деница, да бъде наричан корумпиран. Няколко дни поред телевизията на “Атака” пускаше снимка на магистрата с надпис: “Корумпираният съдия от Софийския районен съд Николай Василев пусна на свобода престъпника от Судан”.

Съдия Василев е оправдал суданеца, тъй като нямало данни за дребно хулиганство. В акта на полицията пишело, че проявата на Гандур била “неразбираемо ръмжене” срещу Деница Сидерова. За да бъде наказан обаче по Указа за борба с дребното хулиганство, е необходимо проявата му да е непристойна. Т.е. да ругае, псува или да използва други неприлични изрази на публично място пред повече хора.

“Вместо разпространяване на обективна информация за акта на съдия Василев телевизията си служи с неподкрепени с никакви факти внушения и квалификации”, пишат от Съюза на съдиите.

 

/24часа

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top