ДНЕС

Църквата подари имот за футболен терен на община Петрич

Църковен имот до храма „Свети Никола” в Петрич вече е собственост на общината. Теренът ще бъде преустроен в спортно игрище. На него ще могат да тренират детските футболни формации от града, както и ще се ползва от децата в съседната Детска градина „Здравец” и от учениците на ПГИТ „Проф.д-р Асен Златаров”. Средствата за направата на спортна площадка са осигурени от общинския бюджет.

„С взимането на това важно решение църквата показа за пореден път, че е съпричастна с развитието на общината и има грижа за здравето на подрастващите”, коментира кметът Димитър Бръчков. Той припомни, че още преди повече от година община Петрич е прехвърлила безвъзмездно на Неврокопска митрополия три имота, върху които са построени църкви. Две от тях – „Свети Йоан Кръстител” в с. Първомай и „Успение на Пресвета Богородица” в с. Струмешница, бяха осветени.

Предстои освещаване и на храм „Свети Димитър” в с. Ръждак. Това ще направи Неврокопският митрополит Серафим на 20 октомври тази година.

Кметът на селото – Георги Стоянов, благодари за оказаното съдействие на всички, които са били съпричастни и са помогнали за изграждането на божия храм.

Неврокопският митрополит Серафим изрази признателност и благодарност на общинския кмет Димитър Бръчков за предприетата стъпка по уреждане статута на църковните храмове в трите села и посочи, че в отговор на тази добрина е взето решение да се предостави безвъзмездно църковният имот на общината./kmeta.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top