АРХИВ

ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ НА ЕСТРАДНАТА НИ ПРИМА ЛИЧО СТОУНСА – СПАХ ПИЯН С ЛИЛИ ИВАНОВА

– ТЯ МЕ ПОКАНИ В ХОТЕЛСКАТА СИ СТАЯ В ТРИМОНЦИУМ, РАЗКРИВА ГЕНИАЛНИЯТ КИТАРИСТ – НЕ СЪМ Я ВИЖДАЛ ОТ 38 ГОДИНИ – НЕГОВАТА ИЗПОВЕД – ВЗЕТО ОТ ГАЛЕРИЯ

„С Лили Иванова започнах връзката си през 1973 г. и завърших в края на едно турне в Сандански през април 1976 г. Много пъти съм обяснявал, че съм работил с нея не само защото е номер 1 в България, не само заради това, че се грижеше винаги за моето заминаване на Запад, но и за редица нейни благородни качества“. Това заявява в интервю един от най-добрите ни китаристи по време на соца Илия Караянев, по прякор Личо Стоунса.

„Бих казал, че повече държахме на работата и не може да става дума за някакво сериозно влюбване. На Нова година 1974-1975 г. имахме участия в Пловдив и след ангажимента тя ме покани в стаята си в хотел „Тримонциум“. Тъй като бях доста почерпен, говорихме и аз съм заспал. След това на сутринта започнахме да си говорим за любовта“, разказва Личо.

Китаристът признава, че в онези времена е било чист риск да се флиртува с половинка на Янчо Таков – сина на един от доайените в ЦК на БКП. По времето на връзката си с примата на родната естрада Личо държи певицата да бъде по-близо до съпруга си и да му обръща по-голямо внимание.

„Не исках аз да бъда причината Лили да се разведе с Янчо Таков“, признава музикантът.

Той заявява, че с бившата си любов не са се виждали цели 38 години. „Не мога да кажа, че ми липсва. Тя се грижи за нейните проблеми, аз за моите. Имам едно гадже, което е с 20 години по-младо от мен, но това ме кара и аз да остарявам по-бавно“, философски завършва Личо Стоунса.

 

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top