ДНЕС

ДРАМА – ЛАМБО ХОДИ ВСЕ ПО-ТРУДНО!

Стефан Данаилов е решил твърдо да избяга от самотата на софийското си жилище и да се премести да живее в близост до любимия си Пловдив, тръбяха до неотдавна хроникьори в средите. Ламбо вече си е купил малка китна къща в тузарското село Марково, близо до тепетата. Актьорът планирал да се премести там, след като завърши предизборната кампания на БСП, твърдят още те. Актьорът все по-често се оплаквал, че не са му останали сили за обществен живот и е време да се оттегли, за да кара спокойно и  в здраве старините си. Пред колегите си от парламентарната група още по време на миналото Народно събрание той признаваше, че му е трудно да стои с часове в залата.

И въпреки че едва ли ще има възможност постоянно да живее в Пловдив, Майор Деянов възнамерявал във всяка свободна минута да пътува до Марково и да стои там възможно най-много. „Ще си гледам градината, ще живея здравословно, ще се грижа за себе си и ще дишам чист въздух. А когато ми доскучае, ще прескачам за малко към Пловдив, за да се видя с приятели”, споделил пред свои близки звездата от „Октопод”.

Градът под тепетата открай време е като втори дом за Майор Деянов. Още след завършването си на ВИТИЗ през 1967 г. Данаилов е разпределен да играе в местния драматичен театър и оттогава е тясно свързан с това място. „Винаги му е харесвал този град, защото в него има много приятели театрали, музиканти, художници. Има прекрасни спомени от работата си с Крикор Азарян. Чувства се спокоен, когато е там, и си почива от шума на столицата”, споделят приятели на звездата.

През април актьорът изгуби най-близкия си приятел и най-голяма опора – жена си Мария. Оттогава не минавало и ден, в който да не чувствал, че вече му е ужасно тежко да живее сам в голямото им и пусто семейно жилище в квартал „Лозенец”. През последните седмици Ламбо започнал да усеща болки в краката, трудно ставал сутрин от леглото, трябвало му време, за да се раздвижи. В началото не обърнал сериозно внимание на този факт, отдал го на възрастта и застоялия си живот, но с напредване на дните болките му се засилили не само сутрин, но и през деня, започнал да ходи все по-трудно, притеснени са близките му. Той обаче се държал мъжки и го отдавал повече на натрупалия му се стрес в последно време. Затова именно решил, че му е нужна промяна, ново начало след преживяната трудна година. „Първо разбра, че е болен от рак, после мина през мъчителни процедури и химиотерапии, накрая пък изгуби и жена си! Това бе ужасен период за него и затова иска да избяга от лошите спомени! Сега го закъса и с краката”, коментира близък приятел на актьора. В края на сезона Данаилов се прости с театралната публика, изигравайки за последен път ролята си в „Пигмалион”. Тогава той разплака цялата зала, а зрителите станаха на крака.

 

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top