ТРИБУНА

Лили Иванова изправи на крака 900 в Брюксел! Илхан Кючюк: Тя е непреходна!

Голямата Лили Иванова изправи на крака 900 свои почитатели в Брюксел! Примата покори сърцата на публиката в центъра на Европа с неповторимата си енергия, огнена душевност и божествена харизма. 

 

Концертът по покана на евродепутата и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, се проведе в световноизвестната зала „Флаже“, позната с най-добрата акустика в цяла Европа.

 

Посланици на европейски страни, на Турция и на Азербайджан, на Събрия и Македония, на Косово и Черна гора, на Казахсан и Узбекистан, евродепутати, гости от Франция и Германия, приятели от САЩ, както и кметът на Брюксел ръкопляскаха на българската попприма.

 

Специално за концерта на своята любима изпълнителка във „Флаже“ имаше и 20-членнна група от Нидерландия, приятели на Лили от Франция, Германия и дори Америка.

 

Лили Иванова зарадва почитателите с песни от богатия си репертоар, поднесени в нови аранжименти на Ангел Дюлгеров. Сред хитовете на българската поп звезда ще чуете „Щурче“, „Детелини“, „Ветрове“, „Камино“, „Невероятно“, „Искам те“, „Преупреждение“, „Присъда“, „Сълза“, „Покруса“ и много други.

А феновете ставаха на крака и скандираха: „Лили, Лили“ след всяка песен.

 

Примата отговори на обичта им с думите: „Вие сте невероятна публика! Благодаря за любовта и уважението!“.

 

На сцената до Лили Иванова бяха нейните музиканти от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Росен Ватев (ударни, перкусии), Христо Михалков (бас китара), LaTiDa (бек вокали).

 

В края на концерта евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк се качи на сцената, за да поднесе огромен букет с бели рози на Лили Иванова. От своя страна тя му благодари за поканата да пее в Брюксел. 

 

„Там, където Лили Иванова присъства означава, че присъства и България. Наистина го вярвам, защото Лили Иванова през годините показа на 4 поколения българи, че тя е непреходна. Изкуството, културата, песните са непреходни и могат да бъдат огромен портал към външната политика на България“, каза пред БНТ Илхан Кючюк минути, преди големия концерт, който ще се помни дълго в белгийската столица.

 

Тя е всичко за мен. Израснала съм с нейните песни. В България никога не съм могла да отида на неин концерт. Живея от 5 години в Брюксел и когато разбрах, че ще идва – тов абеше като сбъдната мечта“, сподели почитателка на примата на българската естрада.

 

„Лили Иванова – не само за мен, предполагам, че за всеки българин, е име, което докосва сърцето“, подчерта Малин Месалски, български консул в Кралство Белгия.

 

В рамките на пътуването на Лили Иванова до Брюксел ще бъде направено и официално представяне на фондацията на примата в Европейския парламент, като целта е популяризиране на българската музика и култура.

 

Лили Иванова ще бъде приета и в историческото кметство на белгийската столица, което се намира на популярния площад Гран плас.

 

„>

 

„>

 

 

Лили Иванова изправи на крака 800 в Брюксел! Илхан Кючюк: Тя е непреходна!
Лили Иванова покори Брюксел
Лили Иванова покори Брюксел
Лили Иванова покори Брюксел
източник:Епицентър.бг /автора Лора Борисова
Лили Иванова изправи на крака 900 в Брюксел! Илхан Кючюк: Тя е непреходна!
Лили Иванова изправи на крака 900 в Брюксел! Илхан Кючюк: Тя е непреходна!
Лили Иванова изправи на крака 900 в Брюксел! Илхан Кючюк: Тя е непреходна!
loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top