ДНЕС

Пръскат срещу кърлежи между блоковeтe в София

Започнаха първите обработки срещу кърлежи и гризачи в междублоковите пространства на районите на Столична община, съобщиха от кметството.

При благоприятни метеорологични условия утре предстои да бъде проведена дезакаризация и дератизация в междублоковите пространства на районите „Овча купел“ „Надежда“, а в четвъртък в „Изгрев“ и „Лозенец“.

На 23 април ще бъдат обработени гробищните паркове „Драгалевци“, „Симеоново“, „Горна баня“, „Княжево“, „Дървеница“, „Банкя – полето“.  Ден по-късно ще се пръскат площите в Централни софийски гробища.

Третираните терени се обозначават с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. Обработките се извършват рано сутрин до 10:00 часа при благоприятни климатични условия и при окосена трева. Обработват се общински зелени площи, по възлагане от Столична община – дирекция „Зелена система“. Специализираният контрол се осъществява от експерти на Столичната РЗИ.

От „Московска“ 33 уточняват, че към момента е направена и първата обработка срещу ларви на комари, кърлежи и гризачи във всички общински паркове и градини.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top