ДНЕС

Каракачанов: Като започна да получавам заплата, ще си платя глобата

Като започна да получавам заплата, ще си платя глобата. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, по BTV. Той припомни, че в началото на месеца НС гласува депутати и министри да не получават заплати, докато трае извънредното положение, а парите да отиват в помощ на борбата срещу коронавируса.

Военният министър има наложена глоба от 300 лв. за това, че зедя на пейака без масак в парка пред Народния театър. По думите му на хората им омрузнало да стоят затворени, но както за гражданите така и за вицепремиерите имало санкции.

Според него по темата за сигурността по време на извънредното положение се спекулирало. Той разкритикува БСП, че като нямали какво да кажат и се заяждали.  По думите му целта на проследяването на телефоните на заразените от COVID-19 от МВР е да се контролират болните, защото те били потенциални заразители, а не както внушавало БСП, че целта била да се подслушват хора. „По целия свят в този момент по един или друг начин са ограничени правата на хората“, категоричен бе Каракачанов.

Каракачанов коментира и темата за военните имоти. Той отново изтъкна, че е министърът продал най-малко имоти на министерство на отбраната. Военният министър припомни, че неговата идея е на местата на запустелите имоти да се построят жилища за военнослужещи.

Каракачанов обясни, че е против левицата да действа популистки по въпроса и за проектите за модернизация на армията. По думите му парламентът е гласувал двата проекта- за бойни кораби и бронирани машини. Той уточни, че не предстои да бъдат плащани, защото нямало договори, но процедурата си продължвала.

„До края на тази годината няма да има плащания“, изтъкна Каракачанов, като уточни, че финансовият министър Владислав Горанов бил попитал дали някои от плащанията можели ад бъдат следващата година. „Да, могат“, уточни още министърът на отбраната. От думите му стана ясно, че модернизацията е необходима, тъй като, когато бил паднал голям сняг ходела армията със старите машини, а не БСП с техните мерцедеси.

По думите му, мерките, които предлага за земеделието, не е популистко. „Земеделието и туризмът са едни от най-основните браншове,трябва да вземем мерки и да ги подпомогнем“, посочи той и призова българският туризъм да се обърне към българския гражданин, с приемливи цени и качествена услуга.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top