ДНЕС

Дете с 20 кърлежа след игра в градинка в София

20 кърлежа са извадили в „Пирогов“ от дете, което е било в градинката на обредния дом в столичния район „Красно село“. Това става ясно от пост на майката на момченцето във Фейсбук групата „Майките на София“, публикуван в събота.

„Явно е стъпил до люпило, защото са микроскопични, бебета, с лупа трябваше да ги търсим!“, уточнява майката. „Скрили са се за няколко минути до някакви храсти. А всъщност отидоха да карат колела, заедно с бащите си, всички с колела“, разяснява още тя какво е правило детето, когато са го нападнали кърлежите.

Други родители добавят, че положението с кърлежите било същото и в Южния парк, пикник зоната на „Камбаните“, и в Ловния парк.

„Тази година е нещо страшно. На мен за пръв път от години ми се забива кърлеж. Няма една седмица – на мъжа ми. Преди три-четири дни в трамвая ме налази един огромен кърлеж, не бях ходила по треви и градинки. Вашето дете е попаднало на гнездо….“, пише друга жена в групата.

Някои от родителите пък коментират, че с дъждовете през последните седмици е нормално да се появяват кърлежи дори да са пръскани тревните площи.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top