ДНЕС

Ще ни изненада ли с пролетно време новата седмица

В понеделник ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София – около 11°. Това сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще бъде слънчево и почти тихо. След обяд ще се появи слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10° и 12°, температурата на морската вода е 8° – 9°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен, по високите и открити части – до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра – около минус 1°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър с южна компонента. Минималните температури ще се задържат без съществена промяна – между минус 3° и 2°, а дневните ще се повишат и максималните ще са между 15° и 20°.

В сряда облачността ще се увеличи и от запад ще започнат валежи от дъжд. Температурите в по-голямата част от страната ще са все още високи, максималните – между 12° и 17°, но по-късно през деня, с ориентиране на вятъра от северозапад, ще застудява. До вечерта ще завали и в източните райони.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top