ДНЕС

Мангъров поведе протест срещу COVID ваксините и ограничителните мерки

Противници на ваксинирането срещу Covid-19 и недоволни граждани от ограничителните мерки срещу коронавируса се събраха на протест в градинката пред Националния дворец на културата. Протестът започна в 16.30 часа, когато започнаха да се събират недоволни граждани, които в началото бяха около стотина души.

В него участват от партиите АБВ и  „Възраждане“, както и неправителствени организации.

Демонстрантите твърдят, че ваксините са експериментални и настояват имунизираните да получават парично обезщетение, като настояват за среща със здравния министър. Исканията са още да не им се налагат задължителни ваксини и да не се стига до дискриминация и разделяне на ваксинирани и неваксинирани и това, което могат да ползват като обществени облаги. Недоволните се обявяват и против дистанционно обучение и носенето на маски.

От АБВ обявиха, че ще обжалват заповедта, с която се дава право на търговски обекти да работят на пълен капацитет, ако служителите и посетителите са ваксинирани, преболедували или имат негативен PCR тест.

Един от водачите на протеста е доц. Атанас Мангъров, който на предишните избори се яви като кандидат-депутат от АБВ. По-рано той написа във Фейсбук:

„В понеделник (30.08) организираме мирно шествие срещу задължителното ваксиниране. Имунизирането трябва да е личен избор, а не фашизоидна риторика“.

 

Снимка: БТА

От пилоните пред НДК протестът премина в шествие по бул.“Витошка“, спря пред Министерството на здравеопазването със скандирания „Свобода“ и „Не на геноцида“, след което мина пред Министерството на образованието и науката и след това за кратко пред президентството.

 

Снимка: БТА

Малко след 19 часа шествието се насочи към сградата на Народното събрание, където бе планиран „голям“ протест. Шествието успя да събере около 300 души.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top