ДНЕС

Гришо се върна в топ 20 на света

Григор Димитров прекъсна негативната си серия от три поредни поражения и достигна до осминафиналите на „Мастърс“ турнира в Синсинати, което се оказа достатъчно на българина да се изкачи с цели три позиции в световната ранглиста.

Това помогна на Гришо да се изкачи с цели три места в световната ранглиста и да заеме 18-а позиция с актив от 2511 точки. Първата ни ракета да бъде сред 16-те най-високо поставени за предстоящия US Open, като така ще избегне сблъсъци с по-високоранкирани състезатели чак до четвъртия кръг на заключителния Шлем за сезона.

Втората ни ракета Димитър Кузманов има 300 точки и заема 232-о място. Трети е Адриан Андреев с 332-а позиция и 149 точки.

Лидер в световната ранглиста остава Новак Джокович (Сърбия), който си взе кратка почивка след олимпиадата. Единственото разместване в топ 10 е смяната между Александър Зверев (Германия) и Рафаел Надал (Испания) на четвъртото място. Германецът се придвижи с позиция напред, след като спечели титлата в Синсинати с убедителна победа над Андрей Рубльов (Русия) с 6:2, 6:3 на финала.

Свободното падане на Надал пък ще продължи дълго време, тъй като той няма да играе поне до края на годината заради контузия.

При жените водещата българска ракета Цветана Пиронкова загуби едно място в ранглистата на WTA и вече заема 107-о с 808 точки, а Виктория Томова е само с десет позиции изоставане и със 713 точки.

Пиронкова си взе почивка след „Уимбълдън“, докато Томова направи поредни отпадания в първите кръгове на турнири в Хамбург, Будапеща, Палермо, Белград и Клуж.

Лидерка в света продължава да бъде Ашли Барти (Австралия, 10185 точки), а Арина Сабаленка (Беларус, 7010) измести Наоми Осака (Япония, 6666) на второто място.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top