ТРИБУНА

Манолова: Ще гласуваме против предложения от ИТН кабинет

Взехме единодушно решение да гласуваме против предложения от ИТН кабинет. Това каза на брифинг Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

“Поели сме ясен ангажимент към българските граждани, към хората на площадите, да подкрепим правителство на промяната. Такова, което да демонтира едноличния модел, което да се справи с корупцията, което да извърши смели реформи”, обясни тя. “Хората по площадите искаха две оставки, досега са получили само едната.

 

Хората очакват реформи и промени в социалната сфера и здравеопазването. За всичко това са нужни хора – смели, почтени, доказани професионалисти в своите области, с ясна гражданска позиция”, обясни тя и посочи, че според нея предложените за министри не са такива хора”, допълни Манолова. По думите й номинациите са скромни и абсолютно неприемливи.

 

Мая Манолова посочи още, че от ИТН са предложили едностранна декларация, която не е партньорски документ и в която няма ясни ангажименти, срокове или конкретика. Тя поясни, че това е сред причините да не се стигне до споразумение между двете политически сили. “Заявихме ясно, че няма да подкрепим кабинет, който да бъде параван на сянката на ГЕРБ и ДПС. Не получихме категорични гаранции, че това няма да е така. Не можем да правим компромис с очакванията на българските граждани”, добави Манолова.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top