ТРИБУНА

ОТИВАМЕ НА ИЗБОРИ: ИТН взеха и върнаха папката с третия мандат!

Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на „Има такъв народ“. Папката прие Ивайло Вълчев, който я върна веднага.

„Връчвам този мандат с две ясно опции. Записано е, че ако желаете да го оползотворите, ще трябва до седмица да се върнете с състав на кабинет. Втората опция е да го върнете още сега“, каза при връчването на папката Румен Радев.

 

„Благодарим за доверието. Разбираме в каква ситуация ви поставиха с тези абсолютно ненужни промени в Конституцията, в които гласувахме „против“. Радвам се, че тази 9-месечна агония приключва. За нас трябва да се отиде на избори и там да решава суверенът“, заяви Вълчев от своя страна.

 

Той върна веднага папката на Радев празна с неизпълнен мандат. Според него това било най-правилното за България.

„Пожелавам ви сила и мъдрост. Оттук нататък нека да решават хората“, заключи Вълчев.

 


Бойко Кичуков

 

„Споделям, че един от най-големите пороци на отминалото правителство бяха изречените думи преди и след сформирането на сглобката. Надявам се, че това ще послужи за урок, че това за говоренето преди избори и след са две различни неща“, заяви Радев.

Президентът подчерта, че започна среща с всички потенциални министър-председатели, като посочи, че дори би се срещал с тях и в почивните дни.

 


Бойко Кичуков

 

„Ще направя всички възможно процесът по сформиране на кабинет да бъде ускорен“, категиричен бе Радев.

След като и третият мандат не бе изпълнен това означава, че отиваме на предсрочни парламентарни избори.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top