ДНЕС

Мария Гроздева стреля за последно в Токио

Мария Гроздева ще прекрати състезателната си дейност след олимпийските игри в Токио. Това обяви самата тя по ТВ+.

„Иска ми се да стрелям без напрежение, а по един приятен начин като завършек на всичко, просто защото със сигурност това ще са ми последните стартове“, обяви 49-годишната състезателка, която ще участва на рекордна 7-ма олимпиада. „Въпреки че пропуснах Рио 2016, се чувствах още във форма и не си представях да се откажа. Сега обаче е различно. Мисля за деня след състезанието, в който ще се събудя свободна и повече няма да пипна пистолет“, допълни Гроздева, която има 2 златни и 3 бронзови олимпийски медала. Тя призна, че вече е развила алергия от желязото на пистолета и не може да натиска с пръсти, когато й се обостри.

Гроздева сподели, че да бъде знаменосец на откриването е чест за нея и няма да попречи на първия й старт, който е на 25 юли.

Тя разкри, че до последно не е вярвала, че игрите в Токио ще се проведат и дори е на мнение, че не е редно. „Няма да е същата емоция, ще трябва да се съобразяваме с какво ли не, а и без публика“.

Тя и съпруга й и треньор Валери Григоров не са изкарали коронавируса, за разлика от трите им деца, но са се ваксинирали още през април.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top