СВЯТ

Предложиха Лондон да смени Токио за Игрите

Лондон е готов за домакинство на олимпийските игри през това лято, ако епидемията от коронавирус не бъде преодоляна, твърди кандидатът за кмет на консерваторите на британската столица Шон Бейли. Вирусът, който отне повече от 2000 човешки живота в Китай, зарази 74 000 души по целия свят и оказа огромно влияние върху спортния календар в цяла Азия.

Организаторите на Игрите в Токио вече правят значителни стъпки в битката с коронавируса, работейки съвместно с държавните здравни служби и Международната здравна организация. В Япония обаче също има стотици заразени, както и два смъртни случая, регистрирани на поставения под карантина край Йокохама круизен кораб „Диамантената принцеса“.

Лондон бе домакин на Игрите през 2012 г. и Бейли счита, че британската столица е добре подготвена за пожарен вариант.

Оргкомитетът в Токио не отговори на предложението на британския политик, но увери чрез мейл към обществото, че прави всичко възможно в битката с коронавируса.

„Токио 2020 продължава съдействието си с всички важни организации, които следят внимателно епидемията от инфекциозната болест. Ще прегледаме всички възможни варианти за противодействие“, гласи позицията на организаторите.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top