ДНЕС

Филип Станев: Няма как да работим с ДПС, БСП и ГЕРБ, защото воюваме с тях

Само ние не сме участвали в управлението, така че само ние можем да кажем, че сме партия на промяната. Всички други са участвали под една или друга форма в управлението досега. Това сподели в ефира на  bTV кандидатът за народен представител от ПП „Има такъв народ“ Филип Станев.

,,Ние не сме влезли в политиката, за да се обичаме или да говорим с някого. Да се води разговор с ДПС, БСП и ГЕРБ е не само несъстоятелно, но и нечестно към избирателите, защото същите тези партии провалиха тази държава. Коалиция с тях би звучало като предателство към българския суверен. Няма как да работим с тях, ние воюваме срещу тях“, допълни Филип Станев.

Според него „няма нищо страшно“ в провеждането на предсрочни избори.

В една демокрация няма защо да се плашим от избори. Най-доброто лекарство за една демокрация са изборите. Избирателите решават, нека те да направят така, че да няма нови избори и да има кабинет. Ние от „Има такъв народ“ сме подготвени и имаме нужните експерти, увери той.

Филип Станев изрази мнение, че в България няма точно политически елит, а икономически, който е прикрит зад политическите партии.

Той добави още, че Слави Трифонов е истинският патриот, който е доказал през годините, че обича страната си.

Той е по-голям патриот от т.нар. патриоти, за които си спомням как разправяха, че никога няма да работят с Борисов, а по-късно Валери Симеонов и Красимир Каракачанов станаха негови вицепремиери, припомни Станев.

Водещият приоритет на партията ще бъде съдебната реформа.

Цялата работа с прокуратурата е сбъркана. На първо място тя трябва да бъде извадена от съдебната власт и да отиде в изпълнителната власт, както е в другите държави по света. Съдебната реформа е належаща и спешна. Отделно от това Спецсъдът и Спецпрокуратурата са бухалки на властта и трябва да бъдат махнати. Просто съдебната реформа е приоритетна задача, настоя Филип Станев.

На въпрос за служебния кабинет кандидат-депутатът посочи, че то потвърди някои от съмненията, които витаеха в публичното пространство по управлението на Борисов, и изтъкна добрата работа на министрите на вътрешните работи, на финансите и на икономиката.

Относно купуването на гласове Филип Станев подчерта, че това е една от причините у нас толкова години да няма честни избори.

На последните избори Бойко Борисов бе кандидат за депутат в 25 МИР в София, където бях и аз. Тогава завърших втори с малка разлика, но тогава всички гласове в подкрепа на Борисов дойдоха от ромската махала, разказа той.

На финала Филип Станев бе категоричен, че Слави Трифонов ще носи своята отговорност към българските граждани докрай.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top