ДНЕС

Маркет линкс: ГЕРБ-СДС води с под 1% пред ИТН, БСП е трета с 16,9%.

Общественото доверие в служебното правителство е доста високо. Към настоящия момент българското общество се доверява на това, което извършва служебното правителство. Това заяви социологът Добромир Живков в студиото на сутрешния блок на БТВ.
Той представи проучване на агенция „Маркет линкс“ по поръчка на Би Ти Ви.

 

Одобрението към служебното правителство е 42%, неодобрението – 30%. Близки са данните за отношението към служебния премиер – 43% одобрение и 27% – неодобрение.

Живков каза, че се отчита висока декларирана готовност за гласуване: „Повечето хора ще си бъдат на местата, на които живеят постоянно“. Според него е трудно да се определи по какъв начин машинното гласуване ще повлияе на избирателната активност.

„На изборите не можем да кажем със сигурност кой е пръв. Има възможност ИТН да бъде първа политическа сила, защото се отчита спад за ГЕРБ-СДС“, заяви Живков.

 

Данните засега показват, че ГЕРБ-СДС е първа сила с 19,7%, втора е партията на Слави Трифонов с 18,8%.

 

БСП е трета сила с 16,9%.

 

ДБ събира 12,5%, ДПС- 9,5%, а ИМВ – 5,4%.

 

БСП и ДБ са партиите с най-висока мобилизация. По думите му има българи, които се колебаят между трите протестни партии.
Разликата между ДБ и ДПС трудно би намаляла, защото и двете партии черпят подкрепа от чужбина.

По темата за отношението на българите към включване на бизнесмени и политици в списъка „Магнитски“ каза, че повечето анкетирани са съгласни с действието на Държавния департамент.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top