ТРИБУНА

Освободиха част от ръководството на БДЖ

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров освободи от длъжност Григори Григоров, председател наСъвета на директоритеи Никола Василев, изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, съобщават до медиите от министерството, предава Дарик.

Мотивите  влошаването на показателите на експлоатационната дейност на дружеството в сравнение с 2020 г.

От началото на годината са реализирани 71 333 мин. закъснения на 4710 влака в пътническите превози, а силно влошеното състояние на подвижния състав и лоша организация при товарните превози, са довели до отлив на товародателите, посочват още от ресорното министерство.

БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД от години изпитва липса на изправен подвижен състав, като в същото време са забавени изпълненията на ремонтните програми на мотрисни влакове и модернизацията на локомотиви. Също така изготвената поръчка за доставката на 15 електрически локомотиви Siemens “Smаrtron” е в отклонение на европейските изисквания за оперативна съвместимост и националния план за внедряване на системата за управление на влаковото движение (ERTMS)”, посочва в мотивите си министърът.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top