ДНЕС

БДЖ пуска вендинг автомати за билети

30 вендинг автомати за билети вече са разположени в салоните по големите гари на държавните железници с цел да се избегнат големите струпвания на хора пред гишетата, съобщават от БДЖ.

Очаква се пътниците да могат да се възползват от удобствата на нововъведенията до началото на лятото. От съображение за сигурност не е предвидено разплащане в брой и покупката може да се осъществява само с банкови пластики.

Първоначално ще се продават единствено хартиени билети, а впоследствие от машините ще се зареждат и абонаментни карти. Такива с чип пък ще заменят остарелите познати пропуски.

С промените железниците се стремят да подобрят методите за продажби, добавяйки още канали, по които да се осъществява закупуването. За целта БДЖ водят преговори с „Български пощи“, съобщи председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ Григори Григоров.

[Билети]
Снимка: Денис Иванов, Фейсбук

Билетоиздаващата система също търпи обновления, работи се по идеята превозните билети, издавани във влака на ръка от служители, да бъдат изместени от такива от мобилни устройства и принтери.

Пътниците ще могат в реално време да получават актуална информация чрез своето мобилно устройство, тъй като влаковете се оборудват със съвременни информационни системи – постоянна интернет връзка и други.

От скоро е била възстановена и услугата бистро-вагон, като се очаква да бъде разширена в повече влакове, пътуващи по дългите направления у нас.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top