ТРИБУНА

Плевен разпуска мерките – отварят молове и кина

В Плевен разпускат част от противоепидемичните мерки от утре, въпреки че заболеваемост та за последните две седмици 633.50 на 100 000 души население. От утре при определени условия се допускат посещения на молове, културни и друг вид прояви, съобщават от областната администрация.

Кризисният щаб за борба с COVID-19 днес е променил някои изисквания, които предизвикаха протести и напрежение в търговската, културната и образователната сфери в областния град.

Допуснати са посещения в моловете до 20.00 ч. при спазване на редица условия. Посетителите не трябва да се струпват, на входа трябва да се въведат пропускателни пунктове, да се увеличат охранителите, да се намалят на 50 на сто местата за хранене, всички да носят защитни маски, да се извършва учестена дезинфекция и др. Малолетни и непълнолетни могат да посещават търговските центрове само с придружител.

Културните и развлекателни мероприятия също вече са възможни при запълване 30%т капацитета на залите и задължителни маски. Това се отнася за кина, музеи, галерии, сценични прояви, театри, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

Дадена e възможност и за провеждане на индивидуални практически часове и практически часове на индивидуално работно място в предприятия или училища, на олимпиади и състезания, когато не могат да се провеждат от разстояние в електронна среда.

В същото време до 26-и марти са преустанови присъствените учебни занятия в училищата и центровете за подкрепа на личностно развитие за учениците от пети до дванадесети клас.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top