ТРИБУНА

Партиите на Валери Симеонов и Веселин Марешки решиха заедно на изборите

НФСБ и „Воля“ ще се явяват заедно на предстоящите избори.

Новината съобщиха на трибунка в парламента двамата лидери на формациите Валери Симеонов и Веселин Марешки. Те обявиха създаването на патриотична коалиция между двете партии с идентично име.

Веселин Марешки обърна внимание на лозунга на коалицията „Съединението прави силата„. „България има нужда от обединение на патриотичните сили. Ето защо днес заедно с колегите от НФСБ, ние обявяваме, създаването на „Патриотична коалиция Воля и НФСБ“.

Марешки заяви, че двете партии имат много общи цели, за това и очакват огромна подкрепа от страна на българския народ с убеденост, че ще участват в следващото управление.

„В моменти на криза държавата има нужда от обединение. Ще работим за равноправна конкурентна среда в бизнеса, облекчаване на административната тежест и борбата с монополите и олигархичните зависимости“, обяви председателят на НФСБ Валери Симеонов и посочи като пример изпълненото обещание за 300 лв минимална пенсия, която вече е 350 лв. с добавката.

Като втори приоритет той заяви силната подкрепа за малкия и среден бизнес, а не на последно място лидерът на НФСБ посочи – недопускането на ДПС във властта и ограничаване отново на ролята му на партия- балансьор: „За да не се допусне по този начин съседна Турция да влияе върху политическия живот на България.“

Ниските доходи днес пък, по думите на Марешки, са резултат от ограбването на българите от „паразити и икономически и политически разбойници„. Лидерът на „Воля“ обяви като първи свой приоритет справедливи цени на горивата: „защото оттам тръгват всички високи цени, заради които народът ни обеднява.“ Освен това Марешки обеща при участие в управлението безплатни лекарства за ученици до 18-годишна възраст и пенсионери над 65 години.

Трети приоритет е неграмотните да нямат право да гласуват. „Не може хора, които не могат да си напишат името и да прочетат бюлетината, да определят живота и бъдещето на тези, които са инвестирали в образованието си“.

Припомняме, първоначално бе обявено, че двата коалиционни партньора от ОП – ВМРО и НФСБ ще отидат и на тези избори в коалиция. Внезапно обаче от ВМРО се отказаха и заявиха, че ще се явят на изборите самостоятелно.
loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top