ДНЕС

Делото за смъртта на Милен Цветков стартира на 21 януари

Подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков – Кристиан Николов, е обжалвал последното определение на Софийския градски съд, с което той отново бе оставен в ареста, 13 минути преди изтичането на 7-дневния срок. Това става ясно от съобщение на СГС, в което се уточнява, че е предвидено разпоредителното заседание по делото да стартира на 21 януари.

Жалбата срещу мярката е внесена в 16:47 ч. в петък, а днес (18 януари) тя вече е изпратена в Софийския апелативен съд.

На 8 януари СГС не уважи искането на Кристиан Николов да бъде пуснат под домашен арест. Според съда е безспорно, че има обосновано предположение, че именно той е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдебният състав потвърди още, че Николов има чисто съдебно минало, липса на нарушения и дори напротив – той е с добри характеристични данни и желае да създаде семейство със свидетелката по случая Цанкова. Въпреки това, все още е налична опасност от извършването на престъпление. Според СГС няма нужда от ревизии на най-тежката наложена мярка спрямо Николов, тъй като той е в добро здравословно състояние, освен това има медицинска помощ както в ареста, не е ограничена възможност да посещава други болнични заведения.

На 18 декември Софийска градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Кристиан Николов. Той е привлечен към наказателна отговорност за  умишлено предизвикана катастрофа след употреба на 3 вида наркотици, със скорост, значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък – около 99 км/ч. Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, обвиняемият не предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението – водачи на автомобили и пешеходци.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top