РАЗСЛЕДВАНЕ

Пуснаха под домашен арест убиеца на Милен Цветков

Софийският градски съд пусна от ареста Кристиян Николов, подсъдим за жестоката катастрофа миналата година, при която загина Милен Цветков.

Николов ще бъде под домашен с арест с електронна гривна, решиха магистратите. Решението не е окончателно, а прокуратурата обяви, че ще протестира пред по-горната инстанция.

Още от момента на задържане, и дори няколко месеца след старта на процеса, Николов настояваше да бъде освободен.

Самият процес ще продължи по същество през следващите дни, защото годишен отпуск на експерти стана причина за тяхното неявяване.

Делото е почти пред финал, но се чакат още няколко експертизи. Една от тях е за психиатричното и психологично състояние на Кристиан Николов. Това е едно от ключовите решения, което ще даде отговор дали става дума за умишлено убийство, или смърт без предварителен умисъл.

 

Кристиян Николов

През 2020 г. навръх Великден журналистът и телевизионен водещ загина в катастрофа, след като джип се заби в колата му на светофар в София. Извършените до момента експертизи доказваха, че подсъдимият Кристиан Николов е карал с близо 100 км/ч и е имал няколко вида наркотици в организма си. Въпреки това адвокатите му поискаха да бъде освободен с по-лека мярка с няколко основни мотива.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top