ДНЕС

Ансамбълът пропуска европейското заради COVID-19

Българският ансамбъл по художествена гимнастика няма да вземе участие на европейското първенство в Киев, тъй като състезателката Ерика Зафирова е с положителен резултат след тест за COVID-19.

Всички останали момичета от ансамбъла са добре, но ще бъдат под карантина минимум 10 дни, както изискват разпоредбите. При това положение ансамбълът ни няма да може да вземе участие на шампионата.

Двете индивидуалистки Боряна Калейн и Катрин Тасева продължават подготовка за европейското. Ева Брезалиева и Стиляна Николова също се подготвят в зала “Раковски”.

Припомняме, че и двете дадоха положителен резултат за COVID-19, но се възстановиха и в момента тренират. По-тежко беше състоянието на Татяна Воложанина, която беше приета в болница с двустранна бронхопневмония, но след отрицателен резултат от PСR теста беше изписана и в момента се възстановява.

Епидемичната ситуация с вируса е твърде динамична и неприятна и е възможно само за ден решението България да участва на европейското първенство да се промени.

Засега индивидуалистките ни жени и девойки са здрави. Те и техните треньори имат желание да участват, но ситуацията в България и Украйна през следващите дни ще покажат дали това ще се случи.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top