ДНЕС

Почина втора жена от катастрофата в село Дебращица

Починала е 69-годишната жена, която бе една от трите пострадали при катастрофата в пазарджишкото село Дебращица. Това съобщиха от областната болница в града.

Ранената бе настанена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, но бе в много тежко състояние- с черепно-мозъчна травма, когато я приеха в лечебното заведение. Жената бе оперирана за декомпресия на повишено вътречерепно налягане и евакуация на хематома. Пациентката бе поставена на апаратна вентилация и в медикаментозна кома, от която до последно не е излязла. Зверската катастрофа стана на 24 май, когато 45-годишна шофьорка с „ Фолксваген“ с пловдивска регистрация се качи на тротоара в началото на селото и блъсна 4 жени. Водачката се връщала с мъжа си и 7-годишното си дете от хижа“ Добра вода“, когато изненадващо загубила уоправлението на колата и тя се врязала в стоящите на тротоара местни жителки. На място загина 76-годишна жена, а останалите три нейни приятелки на възраст между 69 и 88 години бяха транспортирани с различни по степен наранявания в МБАЛ-Пазарджик. На лечение в МБАЛ-Пазарджик остават други две пострадали от зверската катастрофа жени от Дебращица.

76-годишна жителка на селото е с травматичен пневмоторакс и претърпя до момента две операции.

Тя е настанена в Хирургично отделение. Жената е стабилизирана, контактна  и бавно се подобрява.

Друга жена от село Дебращица на 88 години лежи в Ортопедичното отделение. Тя също е претърпяла две операции заради фрактури по левия крак и лявата ръка. Състоянието и е стабилизирано и се подобрява.

Очакванията са двете жени да останат на лечение в болницата най-малко до края на месец юни.

Заради жестоката катастрофа в Дебращица тръгна подписка с искане да бъдат възстановени „полегналите“ полицаи, тъй като в този участък през селото шофьорите карали много бързо.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top