ДНЕС

Изгнило дърво уби 29 годишна жена на къмпинг край Рилския манастир

Изгнила бука уби 29-годишна жена от Чехия, след като 15-метровото дърво се стовари върху палатката на двойката туристи край Рилския манастир.

Сигналът за инцидента е постъпил в 23.00 часа снощи от къмпинг „Бор“, минути по-късно на място е бил екип на РСПБЗН – Рила.

Трупът на загиналата е закаран за аутопсия в кюстендилската болница.

32-годишният мъж, който е бил заедно с жената в палатката, е закаран в благоевградската болница от екип на ЦСМП. Той е с фрактура на лопатката, без опасност за живота, обяви говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

През нощта е извършен оглед на местопроизшествието от дежурна полицейска група на РУ – Рила, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор. На мястото на инцидента е имало още две палатки с туристи от Чехия. За щастие те са били по-далеч и не са били засегнати от стоварилото се огромно дърво. „Дори и дървото да е изгнило със сигурност и бурята е помогнала да падне. Няма как от нищото да стане, вчера имаше не малко сигнали за наводнения“, коментираха разследващите органи.

Само за няколко часа 6 сигнала за произшествия бяха обслужени от екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска. Бурята стовари и дърво на пътя Кюстендил – Дупница, където по чудо се размина без жертви.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top