ДНЕС

Опашки пред селските кметства заради служебни бележки

Опашки се извиха в неделя пред кметствата по селата заради необходимостта от служебни бележки за притежание на имот и ползването му за местоживеене, без които поне на този етап е невъзможно излизането от Стара Загора заради новите ограничения , свързани с ограничаване пандемията от корона-вируса.

Струпването на хора, собственици на вилни имоти е започнало още в ранните съботни часове, на отделни места /според написаното от кметове и кметски наместници в социалните мрежи/ броят им е надхвърлял 50. Тези хора до сега не са били задължени да се регистрират там, припомнят селските старейшини.Поради невъзможност да бъдат своевременно обработени заявленията-декларации,  това ще стане в едноседмичен срок, кметовете издават само служебни бележки.

Дали този документ ще остане валиден за излизане и влизане през контролно-пропусквателните пунктове на областните градове и през следващите дни никой не е в състояние да каже.

Междувременно от събота бе затворена централната автогара в Града на липите, въведени са ограничения за редовните линии на градския транспорт, в неделя собственици на улични вендинг машини за кафе и безалкохолни напитки започнаха да ги изключват и запечатват. Общинското дружество „Тролейбусни и автобусни  превози“ пък съобщиха, че със заповед на кмета  от неделя заранта са преустановени линиите за околните 51 села.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top