СВЯТ

Грета Тунберг регистрира името си като запазена марка

Активистката Грета Тунберг, бореща се за опазване на климата, каза, че е подала молба за регистриране на името ? и това на движението ? като запазена марка.
„Името ми и движението „Петъци за бъдеще“ постоянно са използвани с търговски цели без никакво разрешение“, каза тя в Instagram.

Тя изрази недоволство, че хора печелят пари на неин гръб.

„Поисках името ми, „Петъци за бъдеще“ и „Училищна стачка за климата“ да бъдат регистрирани като марки“, каза тя и допълни, че иска да ги защити от узурпиране и не възнамерява да ги използва с търговска цел.

Грета Тинтин Елеонора Ернман Тунберг е шведска ученичка, климатична активистка. Става известна с поставяне началото на движението „Училищна стачка за климата“ от ноември 2018 г. Движението нараства до световен мащаб след конференцията COP24 през декември същата година.
Активността ? започва през август 2018 г., когато нейната повтаряща се самотна стачка „Училищна стачка за климата“ пред шведския парламент в Стокхолм, привлича медийното отразяване.

На 15 март 2019 г. около 1,4 милиона ученици от цял свят се присъединяват към нейния призив в стачките и протестите. Тунберг вече е получила различни награди и дипломи за активността си.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top