ТРИБУНА

Валери Симеонов разказа за хората, на които е помогнал и за роднините си с увреждания

Не желая да коментирам протеста на майките на деца с увреждания. Смятам, че първата фаза на протестите им беше успешна – подадох си оставката. По-важното е, че исканите от тях три законопроекта бяха приети. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Припомняме, че майките на деца с увреждания протестират срещу избора на Симеонов за заместник-председател на НС.

„Дали съм правилно разбран или не, не се знае. Използвам по-остри думи, но работя върху себе си. Наясно съм с болката на тези майки, защото моят живот е свързан с хората с увреждания. Обидно ми е, когато ме изкарват като звяр, който няма сетива. Дядо ми 15 години страдаше от Паркинсон, от които 6 години беше на легло. Баба ми се грижеше сама за него. Майка ми е с инсулт, на легло от 6 години. За това и не приемам покани за интервюта през уикенда – трябва да я извеждам, това е единственият шанс да види бял свят“, сподели още той.

„Не съжалявам, че съм изгубил вицепремиерския пост. Но сега постът е решен от колегите ми. Нямам нужда от постове, аз съм и успешен бизнесмен, доказала съм се. За мен постовете не са въпрос на чест“, коментира още Симеонов.

„Не съм този “Сатана”, за който ме описват. Чувах обиди “убиец”, слушах и реплики за майка ми. Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1“, допълни лидерът на НФСБ.

„До момента и преди политиката съм помогнал на много хора. Със собствени средства. Спасих българи в гръцки затвор, обвинени несправедливо. Платих на мъж от Ямбол ставите. Спасих слуха на малко дете, за да може да учи“, разкри Валери Симеонов.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top