РАЗСЛЕДВАНЕ

Задържаха извършителя на кражбата за 140 хил. лева от кола в София

Задържан е извършителят на кражбата за 140 хил. лева от кола в София. Новината съобщиха от Софийска районна прокуратура.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че: на 14.11.2019 г., около 12.10 часа, в гр. София, на ул. „Хан Пресиян“, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди А6“ (с македонска регистрация), от лек автомобил „Субару“, управляван от пострадалия К., е отнета чужда движима вещ – сумата от 120 000 лв. и 10 000 евро (които пострадалият съхранявал в банков трезор, откъдето ги взел малко по-рано същия ден), без негово съгласие с намерение противозаконно да бъде присвоена, като кражбата е в големи размери.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаното по-горе деяние е С. Николов, на 41 години, осъждан (отново за кражба). Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.195, ал. 2, вр. ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1 НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено да бъде приведен в сградата на СРС днес – на 18.11.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top