СВЯТ

Папа Франциск нахрани 1500 бедни във Ватикана

Папа Франциск даде обяд за 1500 бедни и нуждаещи се хора, тъй като на днешната дата Католическата църква отбелязва Световния ден на бедните, предаде Ройтерс.

Менюто за всички в голямата ватиканска зала, включително за папата, бе лазаня, пилешко с гъбен сос, картофи, сладкиши, плодове и кафе.

Гостите на Светия отец бяха доведени във Ватикана от доброволци на благотворителни организации, които им помагат всекидневно. Още 1500 души са поканени на друг обяд в Рим, допълва АП.

През цялата изминала седмица на площад „Свети Петър“ имаше мобилна клиника, в която лекари доброволци оказваха на нуждаещите се специализирана медицинска помощ. Обща медицинска помощ се оказва през цялата година наблизо, като това е още една от инициативите на папа Франциск.

По-рано на литургия за бедните на площад „Свети Петър“, Франциск каза, че по-богатите хора не трябва да се дразнят от бедните, а да им помагат колкото могат.

„Те трябва да се питат: „Аз, като християнин, имам ли поне един беден човек за приятел?“, посочи папата.

В днешната литургия, целяща да се повиши информираността за бедните по света, Франциск изрази съжаление, че хората не се притесняват от това, че разликите в доходите нарастват, че алчността на малцина е причина за повишаването на бедността на много други, допълва Асошиейтед прес.

През 2016 година Папа Франциск учреди ежегодното отбелязване от католиците на Деня на бедните.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top