ТРИБУНА

Красимир Каракачанов: Менда Стоянова се е объркала, ние не сме предлагали първия ден от болничните да не се плаща

Не съм предлагал аз първият ден от болничните да е за сметка на работниците, подчерта той

Менда Стоянова се е объркала, ние не сме предлагали първия ден от болничните да не се плаща, може би не е разбрала. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

„Не съм предлагал аз първият ден от болничните да е за сметка на работниците”, подчерта той пред bTV

„Има общо 4 предложения – първо минималната пенсия да се увеличи на 250 лева, това засяга 800 хил. български граждани и то по-възрастни с най-ниски доходи. Второ – 3 години ще се отделят по 70 мил. лева за нови детски градини. Трето – детските градини от 4-годишни ще стават безплатни за хората с ниски и средни доходи. Това е важното, а не кой го предложи“, заяви Каракачанов.

„3 пъти повече болнични има в двата дни преди Великден. Искате да отречете, че се сливат болнични с празници”, попита Каракачанов.

„2013 година всички болнични дни, които са издадени са над 8 млн. , а 2018 година са над 18 милиона. Кажете ми при намаляващо население дали пък сме два пъти и половина по-болни? Видно е, че тук има злоупотреба. Факт е, че това се обсъжда със статистиката, практиката всички я знаем. Чудим се за какво да се заядем, но има злоупотреби. Тези болнични слети с празниците някой ги плаща“, каза още Каракачанов.

Той уточни, че предложението няма да касае родители, които се налага да гледат болните си деца; хора, претърпели катастрофа или трудова злополука.

„Отново не виждаме голямото и се чудим за какво да се заядем”, посочи Каракачанов.

„Ако правителството закупи нов самолет, целият шум ще е насочен, че си купуваме самолети, за да се возим луксозно. Аз рядко използвам самолети. Изключително рядко се ползват и самолетите на правителствения Авиоотряд.

Какво трябва да се случи – да падне някой самолет, да дадем жертви?”, попита Каракачанов.

„Самолет отдавна трябваше да се купи, но такива са настроенията”, обобщи той.

Blitz.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top