ТРИБУНА

Борисов: Каквото сме обещали, го спазваме в пълния му обем

В началото на мандата с колегите от „Обединени патриоти“ поехме ангажимент БВП да мине 110 млрд. лева, а само до сега сме на 119 млрд. лева. До края на мандата ще стигнем 130 млрд. лева. Това е най-високият показател как се развива държавата. Държавата е в още по-добра кондиция. Това заяви премиерът Бойко Борисов на заседание на Министерски съвет, предаде репортер на Novini.bg.

„В момента сме трети по нисък външен дълг. Външният дълг намаля с 31%, от както ние управляваме. Планирам до края на мандата той да е под 20%. Това показва отговорността към следващите поколения. Показва, че ние харчим колкото изкарваме“, каза още той.

„В момента сме държавата с най-ниската контрабанда в ЕС – 3,4 % на контрабанда на цигари. Най-добрите в Европа. Това има и икономически ползи – сега имаме 3 милиарда лева повече пари в бюджета Така сега можем да увеличаваме и заплатите на училите и на другите сектори. Както обещахме имаме 10% увеличение. Само за заплати на учителите се дават 360 милиона лева повече. Безработицата идва на 4% – само на тези, на които не им се работи, не работят“, допълни Борисов.

„Разчитам и на Ананиев да спазим обещанието за ръст на заплатите на медицинските сестри“, обърна се премиерът към министърът на здравеопазването.

„В сферата на отбраната, със заплатените нови 8 бойни самолета, постигаме и всички стандарти в НАТО. В Министерството на отбраната има заложени новите проекти. Каквото сме обещали, го спазваме в пълния му обем“, завърши Бойко Борисов.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top