ДНЕС

Полфрийман поиска да отпадне една от забраните да напуска страната

Австралиецът Джок Полфрийман обжалва първата си забрана за напускане на страната, издадена през 2007 г. Това той е направил с молба, внесена днес в Софийския градски съд чрез адвоката му Калин Ангелов, посочва „24 часа“.

От 20 септември австралиецът, който бе условно предсрочно освободен от затвора, се намира във временния център за настаняване на чужденци в Бусманци.

В молбата, подадена в СГС, той е поискал тази забрана да падне. Тя е наложена след задържането му през декември 2007 г. и целта и е била да осигури неговото присъствие по време на наказателното производство, което приключва с влизането в сила на присъдата.

Молбата е разпределена на 12 състав на Наказателната колегия на СГС с председател Даниела Талева. Тя ще се произнесе в закрито заседание.

12-и състав е този, който е осъдил на първа инстанция Полфрийман преди години, затова молбата отива при тях, макар сега вече председателят да е друг.

Разпределена е на този състав, защото вероятно, когато е чел присъдата съдът се е произнесъл и по забраната да напуска страната.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top