ТРИБУНА

Вицепремиерът Томислав Дончев ще е новата силна фигура в ГЕРБ до премиера Бойко Борисов

Вицепремиерът Томислав Дончев ще е новата силна фигура в ГЕРБ до премиера Бойко Борисов, след като вчера Цветан Цветанов се оттегли от ръководния си партиен пост. Това разкриха пред БЛИЦ източници от управляващата партия.

Избутването на Цветанов стана още в началото на предизборната кампания, в която му бяха отредени периферни функции, а публичното отразяване на събитията, в които участваше бе сведено до минимум.

В същото време Томислав Дончев бе във вихъра си.

Вицепремиерът следваше неотлъчно Борисов на много от срещите му, а след това се повози с него по време на инспекциите на ремонтираните пътища в Габрово и Севлиево.

Дончев бодро обясняваше постиженията на правителството, но в същото време пусна отровна стрела срещу Цветанов.

„Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс. Редно е г-н Цветанов да даде повече информация, включително по отношение на последния укор – отношения с фирмата, проверявана ли е, защо е проверявана, връзка или липса на връзка между едното и другото. Според мен тук основният говорител по темата е редно да бъде той“, язвителен бе Дончев по адрес на колегата си в ГЕРБ, който бавно пропадаше докато част от партийните му другари му показваха гърбовете си.

Преди това Цветанов защити Томислав Дончев, след като брат му бе обвинен в конфликт на интереси.

Вероятно жестът е останал незабелязан, защото вицепремиерът продължи да поддържа приятелския огън срещу Цветанов за скъпоструващото жилище със собствен асансьор в квартал „Изток“.

Цветанов, обаче разбра, че партийната му кариера е свършила, след като министър-председателят започна да говори за него в минало време, а ден преди вота обяви, че ролята му е била силно надценена.

От своя страна Цветанов не скри разочарованието си и с горчивина обясни, че явно вече отношението на Борисов към него вече не е същото.

Бившият силов министър загадъчно каза, че е предпочел да запази хладнокръвие. И на този етап не е ясно дали ще търси реванш.

Така новата голяма звезда в ГЕРБ сега се казва Томислав Дончев. Дали той ще успее да развърти диригентската палка и да замести ентусиазма на Цветанов, тепърва ще става ясно.

Първият тест ще бъдат изборите на есен.

Blitz.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top