ДНЕС

Приключи второто областно състезание „Детско полицейско управление“ в Пазарджик

В истински празник се превърна Второто Областно състезание „Детско полицейско управление” при ОДМВР-Пазарджик. 124 деца и техните ръководители от Детските полицейски управления в Пазарджик, Пещера, Септември, Велинград и Панагюрище посетиха Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Там те се запознаха с етапите от обучението на всеки един полицай, посетиха стрелбищния комплекс и с видовете въоръжение и снаряжение, използвани от българската полиция. Заедно с по-големите бяха и 6-годишните малчугани от група „Буратино” при ОДЗ „Юрий Гагарин” в областния град. Те с интерес наблюдаваха демонстрацията на екипи от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, специално пристигнали за събитието в Пазарджик. Техники за лична защита, обезвреждане на опасен престъпник, задържане на група от лица – това бяха само част от елементите на действията на жандармеристите пред въодушевените ученици. Огромно въодушевление предизвика работата на служебните кучета и техните водачи.

Състезанието, което се проведе в Спортна зала „Васил Левски”, бе открито от директор на ОДМВР-Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев. Той изрази сърдечна благодарност към децата, техните преподаватели и директори на учебни заведения, на полицейските служители от отдел ”Охранителна полиция” и районните управления в региона за усилията и всеотдайността при изпълнение на дейностите от проекта.

Отборите от петте ДПУ в региона демонстрираха усвоените знания и умения в четири различни състезателни елементи: детска полицейска лична защита, оказване на първа долекарска помощ, теоретична игра и състезателна игра по безопасност на движението по пътищата. Всеки етап бе оценяван от компетентно жури. След оспорвана надпревара и с проява на много знания и умения първото място беше завоювано от доброволците от Детското полицейско управление при ОУ „Проф. Марин Дринов“ Панагюрище.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top