ДНЕС

Жандармерия окупира Дупница, проверяват всичко наред

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на Дупница и околните села. Десетки служители на Дирекция „Жандармерия“ се изсипаха рано сутринта пред полицейското управление в града. „Имаше поне 5 микробуса и други 5 джипа. Навсякъде гъмжи от полицаи. Чухме, че става въпрос за мащабна акция в ромските махали на града. За момента обаче никой нищо не казва, спират наред и автомобилите“, коментираха дупничани.

Официално от пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил обявиха, че на територията на Дупница и околните села се провежда планова операция.

„Категорично не става въпрос за извършено тежко престъпление. Операцията е насочена към конвенционалната престъпност. Ще се извършват проверки в малките населени места, ще се проверяват търговски обекти за евентуални данъчни престъпления и български документи за самоличност“, обяви говорителят на ОДМВР – Кюстендил, Катя Табачка.

Само преди по-малко от седмица подобна съвместна акция с екипи на жандармерията беше проведена и в Кюстендил. „Хората трябва да свикват, това не е нещо ново и подобни акции се провеждат в цялата страна. Най-малкото те имат и респектиращ ефект“, обявиха още униформени от Кюстендилско.

 

/монитор

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top