ТРИБУНА

Борисов спешно звъннал на сръбската премиерка и проблемът с подаръците за българчета от Босилеград е решен

Искам да ви уверя, че микробусът, с подаръци за децата от Босилеград, пътува отново към границата със Сърбия. Имаме пълното съдействие и от сръбските власти. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, по време на пресконференция на Министерството на външните работи, по повод спирането на бус на границата със Сърбия, който е бил с детски подаръци за предстоящите Коледни празници, изпратени за КИЦ „Босилеград“, съвместно с Дирекция „Култура“ към Столична община.

„Премиерът на България Бойко Борисов и нашият посланик се чуха с премиера на Сърбия – Анна Бърнабич. Посланикът на Сърбия преди малко беше в тяхното външно министерство, за да уточнят всички процедури. Негово превъзходителство, посланикът на Република Сърбия е тук, в Министерството на външните работи повече от час, така че имаме уверението, е децата ще получат коледните си подаръци и микробусът ще бъде още днес в Босилеград“, заяви Захариева, като допълни, че са се разбрали със Сърбия да има по-добра координация, за да не се допускат такива случаи за в бъдеще.

„Малко по-рано от Столична община ги помолихме да ни информират за изпращането на подаръчните пакети, за да може там да се реагира на място и ние да осъществим съответно и помощ на хората, които придружават микробуса. Тържеството все пак се е състояло и е било много хубаво, а децата днес или утре ще получат подаръците си“, съобщи още външният министър, цитирана от Фокус.

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top