ТРИБУНА

Цветанов с ексклузивна оценка за 2018 г. – ето с какво се гордее най-много от свършеното от ГЕРБ и кабинета и на кого благодари

Успешна в политически план за ГЕРБ е отминаващата 2018 г. според зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Годината беше успешната за страната ни, защото България имаше сериозно предизвикателство, с което се справи. Половин година по-рано имахме председателство заради Брекзит и беше наистина важно да се справим предвид кратките срокове. Затворихме важно досие по темата вътрешен ред и сигурност. Успяхме да се справим в диалог и да постигнем консенсус, съгласно Лисабонския договор“, заяви ексклузивно Цветанов пред камерата на ПИК TV и водещата Ива Николова по време на откриването на изложбата на колегата му Вежди Рашидов снощи (ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

„България придоби друга способност и е сочена като лидер на Балканите, благодарение на това, че сложихме като приоритет Западните Балкани и това даде важна насока за евроатлантическото членство на всички страни от Балканите. Благодаря на институциите, които участваха в това председателство и се радвам, че има за какво добро да си говорим на прага на коледните празници.

Механизмът за оценка на ЕК изигра положителна роля. Дефицитът, който имахме при присъединяването към ЕС е наваксан и се видя, че сме се съобразили с препоръките и вече сме дори преди Румъния и ни сочат като пример за напредък в тази насока. С тази оценка ще можем да приключим периодът, в който България беше под мониторинг. Трябва сме прагматични и конструктивни и да поощрим усилията, които прави българското правителство“, каза Цветанов по повод положителния доклад на ЕК за борбата с корупцията.

На въпрос за работата на специализираната прокуратура и множеството успешни акции през тази година, Цветанов заяви: „Нека да се види, че когато в началото 2011 г. започнахме да обсъждаме създаването на спецсъда и спецпрокуратурата, имаше негативни коментари, а ето че сега тези звена са успешни. Затова тогава нямаха компетентност за борба с корупцията, но ето, че вече се видя ефектът от работата им и получиха и такива правомощия, които също оправдах. Тези звена получиха висока оценка от ЕЕ и ние ще продължим да работим в тази посока в борбата с организираната престъпност и корупцията“.

Зам.-председателят на ГЕРБ отправи и коледно пожелание на ПИК: „Пожелавам на вас и всички ваши зрители и читатели лошите моменти да останат в 2018 г и да градим бъдещето си с позитивни новини и разумни и прагматични решения в полза на обществото и страната ни, така че България да остане стабилен фактор в Европа“.

pik.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top