ТРИБУНА

Цветанов с прогноза за изборите: Водещите партии – до 500 000 гласа

„Републиканци за България“ ще влязат в следващото НС, вярва бившият втори в ГЕРБ

Впредстоящите избори няма да има политическа формация, която в тази конфронтация и загуба на електорална подкрепа, да получи 1 млн. гласа. Тази прогноза даде пред БНТ лидерът на „Републиканци за България“ и бивш втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Всички партии ще получат някъде около 500 000 гласа, поне водещите, и ще има едно многообразие в следващия парламент, въпросът е дали всеки ще може да загърби егото си“, посочи Цветанов.

По думите му през дните на протестите Борисов и кръгът около него много умело са успели  да разделят протеста и българското общество на две – едни, които подкрепят протеста и други, които не го подкрепят.
„Зарядът на хората, които протестираха в самото начало, са хора, които ще бъдат активни гласоподаватели. Ако имаме висока избирателна активност, всичко, което говорихме за опорочаване на изборния процес, може да бъде неутрализирано“, каза още бившият МВР шеф.

Цветанов изрази увереност, че неговата нова формация „Републиканция за България“ ще влезе в следващия парламент.

„Въпросът е колко ще бъде групата, с която ще представляваме нашите избиратели и е много важно да се очертае един сериозен, реален хоризонт за страната ни и това ще бъде политическата риторика, която ще изповядваме в предстоящите няколко седмици и месеци“, каза още той. По думите на бившият втори в ГЕРБ неговата партия ще гони около 400-500 хиляди гласа.

Попитан за отношението му към президента Радев, Цветанов каза, че „Републиканци за България“ застават зад президентската институция, а не зад Румен Радев.

По думите му страната ни вече е в една международна изолация и „това за всички е ясно.

„Самият факт, че държавният секретар Майк Помпео в рамките на някъде около 5-6 месеца направи няколко обиколки в Югоизточна Европа е много ясен знак, че той не посети страната ни, а знаем, че посети Гърция два пъти“, коментира Цветанов.

Красимир Ангелов

dnes.bg

loading...
Кликнете, за да коментирате

Отговорете

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top